4 декември : Потребности или прищявки

Слънце в Стрелец, Луна в Лъв

Астрологична картина на деня - 4 декември


 Въпреки празничното настроение, с което Луната винаги ни захранва, когато преминава през блестящото царство на Лъв, днес мнозина ще усетят особен вид напрежение, което като че ли трудно намира канал през който да бъде освободено. Най-вероятната причина за него е вътрешният конфликт породен от борбата между желания и възможности. Красивия, изпълнен с радост живот този път ще ни изправи пред въпроси касаещи цената, която трябва да платим за него и доколко можем да си я позволим. Конфликта може би ще бъде още по-драматичен за онези, които не различават нужди и желания и докато отчаяно преследват  прищявките и слабостите си пропускат да си осигурят онова, което е подхранва фундамента на душевното им доволство. За едни това може да бъде нужда от топла храна, за други нужда от повече радост и внимание, а за трети необходимост да бъде даден израз на индивидуалността и личните качествата.  С каквото и да се опитваме да компенсираме тези фундаментални нужди доволството едва ли ще се върне в живота ни. Рискуваме единствено да похарчим много пари за придобивки и удоволствия със съмнителна стойност, подхранващи по-скоро нашето его и желанието да блеснем пред околните, отколкото действителните потребности, които  биха изпълнили душата ни с радост, независимо дали се чувстваме значими в очите на околните или едва забележими.

 

Общуването днес ще протича малко рязко, особено между представителките на нежния пол. Трудно ще ни бъде да обясним какво и защо не харесваме в някого или нещо, затова просто махнете с ръка, а обясненията оставете за по-подходящ момент. Във вечерните часове емоционалното настроение в общуването вече ще се е предало на всички и въпреки ярките дебати, които могат да възникнат, то ще ни даде възможност да внесем яснота в много въпроси касещи личния, деловия и светския живот. Полуистини, тайни и недомлъвки терзаещи ни през последния месец, ще бъдат осветени от неподправена и трудна за овладяване искреност. Дано яснота внесе повече мир в душата ви.

 

Работа и бизнес

Денят може да ни донесе нови предложения, както и завръщане към стари проекти, които обстоятелствата или собствените ни завишени очаквания временно са стопирали. Сега, след като сте коригирали преценките си можете отново да започнете да обмисляте тяхното осъществяване. Днес също така е възможно да се сблъскате с различни проблеми от финансово естество. Недостига на средства е разумно да компенсирате с търсенето на помощ и подкрепа от вън. Излишека  пък, не бързайте да харчите в неразумни вложения.

 

Здраве, хранене и красота

Погрижете се сами за себе си, ако желаете да запазите чувството за радост и доволство от живота. Дори да ви липсват средства за това, можете да го направите у дома с домашно приготвени козметични средства. Кожата и косата ви ще реагират с благодарност. Денят е благоприятен за боядисване на косата, но само в случай, че не възнамерявате да смените обичайния цвят. Промяната може и да не ви хареса.. Много стимулиращо въздействие върху кожата и целия организъм ще имат контрастните душове. Те обаче не са препоръчителни за хора страдащи от сърдечно-съдови заболявания, които трябва да бъдат по внимателни днес и да следват стриктно предписанията на лекарите.