5 декември : Успешно приземяване!

Слънце в Стрелец, Луна в Лъв-Дева

Астрологична картина на деня - 5 декември


 Сряда ще доразвие тенденциите на предходните дни и в сутрешните часове общуването все още ще протича малко напрегнато, поради силната ни зависимост от моменти настроения и емоции. Тя ще пречи на адекватната ни преценка относно новините и фактите затова е желателно за този ден да не планираме важни преговори, срещи и публични изяви. Вниманието ни ще бъде притъпено, много неща ще ни разсейват и това налага да бъдем също така особено внимателни по време на шофиране. Следете зорко не само собствените реакции, но и за поведението на останалите участници в движението, за да реагирате навреме на нечия непредпазливост.

Следобед емоционалния градус ще поспадне, но пък попадаме в опасните води на Нептун, който този път няма да подкрепи интуицията ни и да подхрани мечтите ни, а напротив ще ни подмамва с илюзии и самозаблуди. Доверявайте се повече на разумната си преценка, отколкото на неясни усещания и подозрения, и не губете връзка с реалността, дори тя да ви изглежда не съвсем приветлива. Бягството със сигурност няма да промени нищо в нея, а и след завръщането ще ви се стори още по-сурова.

Информацията постъпваща към нас е най-съществения фактор не само днес, но и през цялата седмица. Вярно, новините не винаги ще бъдат приятни и полезни, но пък ще ни дадат представа за това какво се е случвало в нашето обкръжение без знанието ни и как това е повлияло косвено на нашия живот. Те също така могат да ни дадат обяснение или решение на сложни въпроси, които от доста време не ни дават покой. Така, дори неприятните новини ще се окажат полезни за бъдещето ни, тъй като ще свалят булото на тайните и обстоятелствата, които възпрепятстват движението ни напред. Затова е нужно да овладеем негативната си реакция и да приемем тази възможност с благодарност за получения урок.

 

Работа и бизнес

Днес колективните занимания ще бъдат източник на напрежение и по скоро ще възпрепятстват, отколкото ще подкрепят напредъка в работата. По възможност прекарайте работния ден колкото се може по-тихо и спокойно, като се концентрирате в задачи, които можете да изпълнявате сами без чужда помощ и нужда от взаимодействие с околните. Срещите планирани за днес могат и да не оправдаят очакванията ви.

 

Здраве, хранене и красота

Днес, особено във вечерните часове ясно ще се определят две групи- нуждаещи се от грижи и лечение и способни  да окажат помощ. Внимавайте обаче докато спасявате някого да не се превърнете самите вие в жертва. Не надценявайте възможностите на тялото и психиката си. Вечерните часове са подходящи за релаксиращи СПА-процедури, масажи и пречистващи практики.
Преминете на по-лек хранителен режим и по възможност изключете животинските продукти, пържените и тежки гозби от менюто си.