6 декември : Спорна работа!

Слънце в Стрелец, Луна в Дева

Астрологична картина на деня - 6 декември


Четвъртък определено е ден предназначен за работа и дано имате такава, която изпълнявате с желание. Грижите и задълженията са по-лесно поносими когато са свързани с нещо, което ни доставя удоволствие. Ако нямате смислено занимание в което да вложите цялата си енергия, насочете вниманието към себе си и се погрижете за здравето и личния си комфорт, почистете дома и ако е необходимо направете малко ремонти в него. Полезно е също така да посветите час от деня на размисъл и самоанализ - стремежът към максимална яснота в перспективите,, без излишен оптимизъм днес ще бъде възнаграден - в края на деня можете да се сдобиете с ясно очертани приоритети. Онова, което със сигурност ще ни донесе беди е бездействието - в най-безобидния случай под формата на усещане за празнина и пустота в живота. Ако почувствате вътрешно напрежение и дисхармония е разумно да се въздържате от твърде тясно взаимодействие с близки и роднини.

През целия ден дейности изискващи внимание и съсредоточеност ще ни се отдават добре. Ако забележите, че някой е погълнат от това което прави, най-добре не се опитвайте да привлечете вниманието му. Можете да бъдете посрещнати с раздразнение и остра критика.

 

Работа и бизнес

Днес ще имаме всички необходими предпоставки за да демонстрираме своя професионализъм и майсторски умения. Добрите организационни качества и способността да се реагира бързо както и готовността да се поема отговорност ще бъдат забелязани и адекватно оценени. Забравете за абстрактните разсъждения и планове и се заловете с онова, което може да се превърне в резултат още сега. Подобен подход ще ви осигури сигурен напредък до края на утрешния ден, а и постиженията ви няма да останат без поощрение. Ако трябва да проведе срещи с ръководители, влиятелни личности и представители на официални държавни институции, ще бъде добре да ги планирате за сутрешните часове, когато взаимодействието с тях ще бъде максимално ползотворно.

 

Здраве, хранене и красота

 

Хигиената на тялото и дома днес ще бъдат водещи принципи в осигуряването на максимално пълноценни здравословни условия на живот. Полезно е да проведете профилактични прегледи и процедури. Всико, което направите за да укрепите здравето си днес може да се превърне в една добра инвестиция, която ще ви спести бъдещи здравословни проблеми. Това включва и отказ от нездравословни навици, както и начало на пречистваща и разтоварваща диета. 
Стомахът и червата са изключително чувствителни и уязвими сега и е необходимо да следите зорко за годността и качеството на продуктите с които се храните.