7 декември: Да си побъбрим! - не е грях

Слънце в Стрелец, Луна в Дева-Везни

 Астрологична картина на деня - 7 декември

 

За мнозина работната седмица вероятно е приключи по-рано от обичайното, тъй като в петък можем да разчитаме на активност в деловата сфера преди всичко в сутрешните часове. Следобед интересът ни ще ни насочва към социално взаимодействие и дори тези, които не могат да напуснат работните си места ще предпочетат да общуват с колегите, да обменят новини и клюки или да проведат делови срещи в неформална среда.

До обяд, все още ще бъдем достатъчно организирани и дисциплинирани, за да можем бързо да се ориентираме и реагираме на неотложните задачи. Използвайте това време за да приключите текущите си ангажименти, особено ако е необходимо да си взаимодействате с някой друг. Следобед плановете ще се променят и мнозина ще преминат на свободен режим. Не се колебайте да го направите и вие. Не отказвайте срещи с приятели и съмишленици - разговорите с тях ще ви обогатят с интересна и полезна информация. Някои новини днес, могат коренно да променят плановете и намеренията ни и да ни изправят пред необходимостта да се нагодим към нови обстоятелства.
Денят е добър за самопознание и обучение с цел повишаване на интелектуалното и духовното равнище. Успешно и ползотворно този процес ще протича в група, където обмена на знания и преживявания ще обогати собствените ни представи.
Вечерните часове могат да донесат известни смущения в транспорта и комуникациите. Не сядайте зад волана без съществена необходимост от това, а обсъждането на важни семейни и лични планове отложете за по спокойни времена.

 

Работа и бизнес

Ако се нуждаете от усамотение за да осъществите намеренията си, или за да се посветите на задълбочена работа, направете го до обяд. Обсъждането на сложни делови и организационни въпроси също е желателно да проведете в сутрешните часове. Следобед настроението ще е по-вятърничаво и деловите интереси ще отстъпят място на личните дела. Неформалната обстановка и общуване ще укрепят колектива, така че ако сте шеф не проявявайте закъсняла строгост и взискателност в петък следобед.

 

Здраве, хранене и красота

Денят е благоприятен за посещение при лекар, стоматолог или лечител. Дори да нямате съществени здравословни проблеми би било полезно да проведете профилактика, особено ако страдате от хронични заболявания. Възстановителни, очистителни и лечебни процедури от всякакво естество ще имат траен здравословен ефект. Кожата и косата се нуждаят от подхранващи грижи.