14 декември : Не изхвърляйте идеите в кошчето

Слънце в Стрелец, Луна в Козирог

Астрологична картина на деня - 14 декември

 

Въпреки че великодушния и оптимистичен патос от предходните дни днес ще се превърне в спомен, петък ще се окаже може би един от най-успешните дни не само през настоящата седмица, но и през настоящия месец. Липсата на горещи страсти и емоции в случай ще бъдат по-скоро предимство отколкото недостатък, тъй като това ще ни позволи да възвърнем реалистичната си преценка и да подходим към целите и задачите си търпеливо и дисциплинирано.


Денят ще донесе напредък за онези, които са се концентрирали в деловите си ангажименти, учението и интелектуалните си проекти. Те ще могат да се възползват от притока на прогресивни и нетрадиционни идеи, който ни обещава обмена на Меркурий с Уран през днешният ден. За мнозина това може да донесе възможност за решителна крачка напред както и изход от проблеми, липсата на решения за които дълго е възпрепятствало постигането на целите.Вдъхновението на новия лунен цикъл може да ви изправи и пред прозрения, които да ви открият нови възможности. Постарайте се да запомните всички нови идеи нахлуващи в съзнанието ви днес, ако се налага дори си ги запишете. Някои от тях могат да се окажат гениални, други утопични - времето ще бъде техния съдник, но не си струва да бъдат изживени единствено в представите ни.
Общуването днес ще протича живо, с акцент върху интелектуалния обмен. На делова среща можете да се сдобиете с приятел, както и обратното - срещите с приятели да станат повод за нови делови планове и начинания.
 

Работа и бизнес

Денят определено е предназначен за работа и то върху проблеми и дела, които до момента са се намирали в мъртва точка. Ако промените гледната си точка към тях или потърсите нестандартни и нетрадиционни решения те бързо могат да се превърнат в локомотив на професионалното ви развитие и бизнес успеха ви. Дори и по незначителни поводи е уместно да демонстрирате професионализъм и отговорност-вашите усилия няма да останат неоценени. Не се колебайте също така да представите плановете, проектите и надеждите си пред тези от които зависи тяхната реализация. Съчетайте добрата подготовка се обезоръжаваща убедителност и ще получите тяхната подкрепа и одобрение.
 

Здраве, хранене и красота

Новият лунен месец вече е факт и постепенно ще започнем да усещаме прилив на сили и виталитет. Сега е момента да започнете нов цикъл от физически упражнения или да пристъпите към но в по-здравословен начин на живот. Ще можете дисциплинирано да се придържате към всичко започнато днес и резултатите от това няма да закъснеят.
Почистете кожата и се погрижете за нея с подмладяващи средства. Сега е момента да започнете дерматологично лечение. Съобразете се с текущото състояние и нужди на кожа и косата в избора на нови козметични средства-кремове, маски, шампоани и балсами. Подстригването на косата ще стимулира растежа и и ще привлече успех и благополучие в живота ви.