17 декември : Балонът се надува, надува...и прас!

Слънце в Стрелец, Луна във Водолей

Астрологична картина на деня - 17 декември

 

Седмицата вероятно ще бъде неспокойна поради проблеми в транспорта, средствата за предаване на информация и общуването, най вече в първите дни на периода. Ако е възможно, отложете пътуванията с няколко дни , а в комуникацията си с околните не бъдете излишно високомерни, не давайте празни обещания и внимавайте да не надцените както възможностите си, така и заслугите си. Да говорим придържайки се към фактите, както и да поддържаме трезвата преценка върху текущите ситуации и без това ще се окаже трудно, на моменти невъзможно. Напрежението ще се разреди в средата на седмицата, когато романтични вълнения и копнежи ще пренасочат вниманието ни към създаването на повече динамика във взаимоотношенията.

Седмицата ще бъде интересна в обществено-социален план, тъй като предполага вдигане на завесата както около добре пазени тайни, така и около медийно изфабрикувани митове. Сигурно с небивал интерес ще очакваме световни и национални новини, но следва да имаме предвид, че достоверните факти могат да потънат в лавина от лъжлива и преждевременна информация. Възможно е също измами от глобално естество, да блеснат под прожекторите на общественото внимание. Нищо чудно, че точно през тази седмица е денят на Зимното Слънцестоене, 21 декември - денят нарочен за края на света и всички свързани с него митове и легенди. Една масова измама, върху която години наред мнозина възлагаха и реализираха огромни печалби ще лъсне, а цели отделения в книжарниците и библиотеките ще трябва да бъдат закрити. Възможно е също така, общественото внимание да бъде провокирано от надигащ се религиозен фанатизъм, масови и индивидуални случаи на психози и постъпки на границата на лудостта.

Понеделник ще се окаже неблагоприятен по отношение на срещите, обучението и обмена на информацията. Не търсете причините в себе си и не прехвърляйте вината върху тези, с които общувате. Просто информацията днес ще се усвоява трудно. Парадоксът на днешният ден всъщонст се състои в това, че всички ще се стремят именно към интензивно общуване. Овладейте този порив-разговорите едва ли ще бъдат продуктивни, а плановете и идеите, които вероятно ще бъдат тема на обсъждане най вероятно ще се окажат твърде оптимистични и в много случаи, дори нереалистични.

 

Работа и бизнес

Работата с документи, бази данни и преговорите могат да протичат с известни затруднения днес, затова ако ви е възможно насочете вниманието си към други дейности. Денят е подходящ за творческа и интелектуална работа в колектив. Разбира се растящата Луна ще продължава да подкрепя бизнес начинанията ни и те могат да се увенчаят с успех, стига да не приемаме желаното за действително и да не губим реалистична преценка както за собствените си възможности така и за възможностите на бизнес партньори, колеги, сътрудници, шефове и подчинени.

 

Здраве, хранене и красота

Нервната система и осезателните органи са уязвими днес поради което е желателно да се избягват стресиращи обстоятелства, дразнещи шумове и светлини. Стените на капилярите също са отслабени-предпазвайте кожата от студа а ако страдате от варикозни заболявания вземете допълнителни предпазни мерки.
Кожата има нужда от кислород-почистете я добре от замърсяванията и мъртвите клетки и прекарвайте повече време на чист въздух.Въздържайте се от употреба на химически активни козметични средства.