Кметът на Бургас: Готови сме да координираме протести срещу ТЕЦ край Резово

Градоначалникът увери турските си колеги, че имат твърдата подкрепа на нашата община

"Имаме опит в протестите и ако се наложи сме готови да ги оглавим и координираме с кметовете от двете страни на турско-българската граница“.

Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов на провелата се днес дискусия, инициирана от депутатите от ГЕРБ и черноморските кметове по повод евентуалното строителство на АЕЦ край Резово.

Николов благодари на кметовете от турските погранични общини, които присъстваха на срещата, за отговорността към този общ и за двата региона проблем.

"С протестите и ясно изразената си позиция доведохте до това, да бъде замразен този притеснителен за екологията и туризма проект. Имате твърдата подкрепа на община Бургас. Готови сме да се противопоставим на изграждането на АЕЦ в защита на местните интереси“, заяви още бургаският кмет.

"Имаше инвестиционно намерение от бизнеса за изграждане на ТЕЦ в района на Инеада. Местното население и кметове от региона се противопоставихме. Получихме подкрепата и на нашия министър на околната среда и мога категорично да заявя, че на този етап проектът за изграждане на ТЕЦ не е на дневен ред", заяви кметът на община Инеада Тахир Ъшък.