Сняг, леден вятър и до -10 градуса в Бургас днес

Заради силната виелица времето ще се усеща до -20 градуса, сочи синоптичната прогноза

След почти нестихващ през цялата нощ макар и кротък снеговалеж днес Бургас ще бъде скован от леден вятър и температури до 10 градуса под нулата.

Снежинките над града с кратки прекъсвания ще продължат да се сипят през целия ден, сочи синоптичната прогноза. Заради ледения вятър градусите ще се усещат като -20 в ранните сутрешни часове. По обед живакът в термометрите постепенно ще започне да се движи нагоре, а в късния следобед и до края на вечерта ще достигне до -6 градуса. Заради вятъра обаче те ще ни се струват като минус 14.

Сутринта той ще бъде със скорост между 10 и 12 метра в секунда. Следобед малко ще се успокои, за да достигне до стойности от порядъка на 5-5,2 метра в секунда късно вечерта.

Топли дрехи и зимни гуми са най-важното преди да тръгнем на работа днес. Пътищата в града и региона регулярно се почистват, но въпреки това времето е опасно и изисква особено внимание.

Очаквайте днес в Burgasutre.bg актуална информация за пътната обстановка, трафика и времето в града и регионаСнимка на Деня

Щрихи от Плевен