Парите за "спящия" Филип са събрани

На Игнажден родителите прекратяват дарителската кампания

Необходимата сума за лечението на бебето в кома вече е събрана, съобщават благодарните близки от фейсбук страницата „Да помогнем на Филип да се събуди”. Руската клиника, в която  момченцето ще получи помощ, поиска 120 хиляди евро, които вече са дарени от добри българи от страната и в чужбина. Първият материал за детето Plovdivutre.bg публикува на 6 декември - Никулден. За 14 дни се случи чудото на дарителската кампания.

Малкият Филип, изпаднал в кома след по-рано поставена задължителна ваксина, провокира добрината на стотици, а може би вече и на хиляди българи.

В момента в сметката на Филип има 256 хиляди лева и 5500 евро в ПейПал.  Тази сума трябва да стигне за лечението и за допълнителните разходи по транспорта и пребиваването на семейството в Москва. Точният отчет по разходите за лечението ще бъде публикуван.

Както вече писахме родителите са решени да пратят Филип на лечение в Русия, където да му бъде направена трансплантация на стволови клетки. Целта е да ''събудят'' мозъка на детето и то отново да отвори очички.