Разкриват всичко за Том Круз и сциентологията в документален тв филм

След като у нас висши масони повдигнаха завесата на тайнството около Масонството в ТВ поредицата „Големите Загадки” в ефира на bTV, сега Том Круз и сциентологията са тема на чисто нова документална лента произведена от Британския Канал 4.

Според Celebuzz, Тони Ортега, дългогодишен изследовател на Църквата на сциентологията и бивш главен редактор на The Village Voice, си партнира с Британския Канал 4 в специално издание.

Филмът ще бъде излъчен в един дълъг епизод и колебливо това е насрочено за март 2013. Заснет е в САЩ от Калифорния през Тексас та до Ню Йорк.

Тони Ортега е потвърдил, че документалният филм е в ход, и че той е употребил голяма част от своите източници и опит за производството му.

"Прекарах няколко седмици помагайки на екипа на Канал 4 да се свържат с важни източници за техният документален филм", казва Ортега. "Напълно уверен съм, че това ще бъде нова важна работата на журналистиката за многобройните кризи, които в момента тресат  Църквата на сциентологията"

Канал 4 не е чужд на илюзорните и често скандални материали за сциентологията. През 1997 г. ТВ екип е участвал в създаването на документален филм за Л. Рон Хъбард. Джон Траволта е помолил управителя на Канал4 Майкъл Джексън "да не атакува сциентологията" в момента, но телевизионния оператор отказва да спре филма.

Ортега се надява, че Европейския канал ще предложи един нов и по-задълбочен поглед върху темата за Круз и сциентологията, който, казва той, "американската телевизия изглежда неспособен да прави."

Новината за документалният филм разбира се идва в момента, в които църквата за пореден път присъства в заглавията на вестниците, след широко тиражирания развод на Том Круз със съпругата му Кейти Холмс. Раздялата е третата от провалените бракове на Том, и даде нов смисъл на израза „непреодолими противоречия”.

Навсякъде в пресата се появяват истории разкриващи, че именно сциентологията е виновна за отчуждаването на Кейти и техните деца и за разтрогването на бракът им.