Прощаваме се с Калата! Поклон!

Поклонението ще е от 12,00 часа във фоайето на Държавния сатиричен театър

България казва последно сбогом на един от най-големите си таланти в театъра и киното – Георги Калоянчев.

Калата си отиде от този свят преди три дни след продължително боледуване.

Поклонението пред големия актьор ще е от 12,00 часа във фоайето на Държавния сатиричен театър "А. Константинов" в столицата.

В некролог, разпространен от Държавния сатиричен театър "Алеко Константинов" – неговият театър, с прискърбие колегите на Георги Калоянчев пишат:

"Няма българин, който да не е чувал за него. Няма българин, който да го е гледал и да не го обича. За повечето българи той е всичко онова, което хората разбират под актьор и театър.

Той пълнеше сцената както малцина го умеят и я заливаше със смях – както никой друг. Играеше по-модерно от по-младите си колеги. В театъра и в киното той беше образец на съвременен актьор – сякаш знаеше как ще се играе след двайсет, трийсет години. И имаше мощта и художествения авторитет да води и другите актьори напред…

В историята на Сатиричния театър, а той е от основателите на този театър, в историята на българския театър се закрива една от най-бляскавите му страници.

Него, който дълги години така щедро ни разсмиваше, през последните години често го виждахме просълзен. Страдаше, че не може да играе. Сбогом, Кала! Ще те помним…"

Последно Сбогом! Почивай в мир!