Кмет не мина от ГЕРБ, ама иска 75 милиона за канализация

Аз съм от БСП, темата приключи с годината! Стягам бюджет, каза Георги Руменов от Съединение

Лутането между БСП и ГЕРБ за кмета на Съединение се е изпарило както бързо мина и старата година. "Темата приключи, в БСП съм", каза за Plovdivutre.bg градоначалникът.

През ноември Георги Руменов хвърли бомба в щаба на червените след като се разбра, че е подал заявление за членство в ГЕРБ. За два-три дни кметът през часове сменяше мераците си "Оставам в БСП" до "Отивам в ГЕРБ, по-лесно ще ми финансират проекти".

На крака при Руменов отиде дори вицепремиерът Симеон Дянков, който го припозна за член на управляващата партия.

Социалистите пък от Пловдив до София здраво се ядосаха и поискаха случаят Георги Руменов да се разследва от ОЛАФ. По мнението на депутата Петър Мутафчиев казусът е пример как ГЕРБ купува влияние чрез средства от европейските фондове.

Бившият силов министър Румен Петков дори поиска публично изслушване на кмета и извинение към Стефан Данаилов, който на местните избори е агитирал за него.

Нищо от написаното не се случи. Новата година почна на стар глас.

Сега червеният кмет стяга бюджета на Съединение. До 20 дни финансовата рамка от 4,9 милиона лева ще бъде гледана от местния общински съвет.

"Енергийната ефективност на обществени сгради е сред приоритетите ми", каза Руменов. Ще се санират двете детски градини в Съединение и тази в село Царимир, както и сградата на общинската поликлиника.

Властта чака и финансиране на проекта за Водния цикъл на общината, който включва изграждане на канализация и пречиствателна станция. Документите били подадени в министерството на околната среда и водите и всеки момент се чака отговор. За тези нужди на народа кметът иска 75 милиона лева. Дали ще ги получи след тези партийни маневри? "Темата не е актуална. Свърши с миналата година", надява се Руменов.