И данъчните проверяват несебърските дюни

Освобождават шефа на регионалната екоинспекция Бойчо Георгиев след законова проверка

Данъчните също започват проверка на скандалната сделка с продажбата на 29 декара земя в несебърския квартал "Черно море".

Междувременно пък стана ясно, че след шефа на Агенцията по горите, от поста си ще бъде освободен и шефът на регионалната екоинспекция Бойчо Георгиев. Новината е съобщила в столицата министър Нона Караджова, като уточнила, че това ще се случи след като мине законова процедура за установяване на вината му.

Инспектори на приходното ведомство ще разнищят в детайли всички, които по един или друг начин са свързани с продажбата на парцела. Проверка ще се прави както на физическите, така и на юридическите лица, замесени в скандалната сделка, уточниха от НАП.

"Инспекторите ще проверят счетоводната отчетност и спазването на данъчните закони при всички от момента на първото прехвърляне на собствеността", допълниха от приходната агенция.

Освен конкретните сделки данъчните ще нищят и произхода на средствата за покупката на земята, както и имущественото състояние на физически лица, свързани със случая. 

Както Burgasutre вече писа за случая със спорния терен в несебърския квартал "Черно море" и за останалите застроени зони в него започна разследване.  Цялата документация на заграденото място, където според плановете за строителство трябва да бъдат вдигнати къщи на няколко етапа, бе предоставена на земеделския министър Мирослав Найденов, който пристигна на място, за да се запознае с нея. Спорният терен е бил част от Горския фонд докато в началото на 2008 година по искане на тогавашното Министерство на горите не го вадят оттам.