Кой кум, кой сват, кой на булката брат?

Скандалът "Дюнигейт" продължава с пълна пара

Нямам никакви притеснения за това, че името на Тодор Бояджиев по някакъв начин се свързва с тази сделка за дюните, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

Аз никога по никакъв повод нито съм давал някакви индулгенции на някого, нито пък ще давам някакви индулгенции за бъдещ период от време.

Той посочи, че за това може да застане пред медиите и пред всеки един политически опонент и да му говори с факти.

"Семейството ми е кумувало на дъщерята на Тодор Бояджиев, но аз съм кум на много семейства и съм кръстник на много деца. Това, че познавам някой, или съм кум на дъщеря му, по никакъв начин не го облагодетелства, а мога да кажа, че през всичките тези години съм му създал повече проблеми от това, че съм кум на дъщеря му", каза той.

Цветанов подчерта, че правителството е показало своето отношение към престъпността и когато има процедури, които може би са нарушени, взема отношение и предприема действия, за да се ограничат щети, ако са в нарушение на законодателството.

Припомняме, че скандалът около продадените от земеделското министерство 29 декара земя в Несебър при съмнително ниски цени избухна в края на 2012 година. В рамките само на няколко дни – на извънредни пресконференции, публични изказвания и прехвърляне на отговорност - проверка в Агенцията за приватизация и Бургаската областна управа, които имат право да се разпореждат с имоти частна държавна собственост, показа, че въпросните дюни в Несебър са продадени от земеделското министерство по време на Тройната коалиция.