Школо в Елин Пелин протяга ръка към пияната учителка

Всеки заслужава втори шанс, твърди директорът на училището

Училище в Елин Пелин предлага работа на преподавателката Илияна Иванова, която в средата на декември  влезе пияна при учениците си в столичното130-то училище и се развихри в ритъма на Gangnam Style.

Според директора на учебното заведение Иванова заслужава втори шанс, тъй като е добър преподавател и майка на три деца.

Всички учители в школото в Елин Пелин са позитивно настроени и смятат, че няма от какво да се притесняват, ако Илияна Иванова е техен колега, разказа директорът на учебното заведение Юлия Стефанова.

"Не мога да пренебрегна факта, че това е колега, инвестирал в себе си - преподавател по немски език, с три деца, с големи отговорности. Споделих най-напред с колектива идеята ми. Бях подкрепена и от тях - това е един голям колектив - 60 човека. Тя е много добър професионалист и нейните ученици, и директорът на училището, в което е работела, споделиха, че тя е един много добър преподавател. Психиката на човек е толкова крехко нещо. Може да се огъне и да се пречупи при определени ситуации", коментира Стефанова.

Директорът на училището в Елин Пелин е на мнение, че всеки човек заслужава втори шанс и че никой не е застрашен да изпадне в подобна ситуация

Седмица, след като учителката бе дамгосана от отбещстовото заради непристойното си поведения, 48-годишната жена направи опит за самоубийство, поглъщайки алкохол и медикаменти.

Сега тя е в добро състояние и споделя, че децата й и тя самата много са страдали заради инцидента: "Добре съм, получих помощта, от която имах нужда".