Обрат! Божинов нямал намерение да се връща в България

Спорт

09-01-2013, 16:31

Снимка:

Lportala.net

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Още по Темата:

От Ботев признаха: Искаме Божинов

Към Валери има интерес от друг италиански клуб, както и от Апоел (Тел Авив), призна личният PR на нападателя Ванко 1

Сагата около евентуалното привличане на Валери Божинов в Ботев се преобърна на 180 градуса. Личният PR на нападателя – Ванко 1, категорично опроверга възможността Валери да се върне в България.

„Станимир Стоилов му се е обадил вчера и са обсъдили евентуален трансфер в Ботев Пловдив. Това е. Валери категорично заяви, че няма абсолютно никакво намерение да играе в България. Засега остава във Верона, за да си доиграе сезона. Интерес към него има от италиански клуб, ако нещата във Верона не потръгнат. Израелците от Апоел Тел Авив също имат интерес към него и следят ситуацията около Валери“, потвърди бившият рапър Иван Главчев, цитиран от livesport.bg.

По-рано през деня излезе новината, че сделката между Валери Божинов и Ботев става все по-възможна. Клубът е започнал преговори с футболиста за привличането му в отбора. Спортният директор Александър Александров вече проведе първи разговори с нападателя на националния отбор на България.

„Говорихме с Божинов. Това, което мога да кажа към момента е, че Валери проявява интерес към нашия отбор и иска да играе при нас, ние също се интересуваме от него. Преговорите все още са в ранен етап и когато има повече яснота около тях, ще информираме обществеността”, заяви Александров пред клубния сайт.

26-годишният нападател е нежелан в Спортинг (Лисабон), който държи правата му. Той прекара есенния полусезон под наем във Верона, но италианците също се отказаха от услугите му.

Ботев Пловдив може да бъде първият български клуб за Валери Божинов. Досега кариерата на нападателя протече изцяло в чужбина.