Предупреждение за уволнение за прессекретаря на "Дондуков" 2

Мария Иванова е наказана заради гафа със снимката на Скалистите планини

Гафът в клипа с новогодишната реч на президента Росен Плевнелиев, в който като фон на българската природа беше пусната снимка от Скалистите планини в Колорадо, доведе до наказание на "Дондуков" 2.

10 дни след като случаят се раздуха в медиите, вината за грешката е била поета от прессекретаря на президента Мария Иванова, която дала и писмени обяснения.

След вътрешна проверка тя била официално предупредена по административен ред според Кодекса на труда, обясниха от президентската администрация. В него пък като второ по тежест наказание е разписано именно "предупреждение за уволнение".

За по-леки провинения в трудовото законодателство е предвидена само забележка, а за най-тежките – уволнение.

"Благодаря на екипите в президентската администрация и в БНТ, които работеха изключително интензивно в празничните дни, за да успеят да финализират телевизионното обръщение", затвори темата Иванова.

Наложеното наказание на прессекретаря на "Дондуков" 2 е второто заради грешната снимка в клипа за ЧНГ на Плевнелиев. Преди дни в туроператорската компания "Балкантурист" уволниха служителката, която публикува на сайта им фотоса с американските планини като изглед от Пампорово. Точно тази снимка пък беше използвана за речта на държавния глава.