Баща на циганин хулиган: Посегнете ли на детето ми, ще коля!

Според между Чуколов и Цветанов за гаврата с портретите

Взети са мерки по отношение на тримата ученици от професионалната гимназия в Добрич, които поругаха портретите на български национални герои, обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в отговор на въпрос на депутата от "Атака" Десислав Чуколов за привличането им под наказателна отговорност.

Припомняме, че през октомври 2012 г. излезе снимка с трима млади цигани, които поругаха снимки с национални герои на страната, сред които Васил Левски и цар Симеон I.

"Трябва да има превенция", отсече Чуколов, и попита Цветанов какви мерки са взети срещу циганите.
Цветанов му обясни, че на 21 октомври в МВР Добрич е постъпил сигнал за позиране в неприлични пози на трима ученика от професионалната гимназия по транспорт в Добрич. В полицейското управление са проведени беседи с тях. Сезирана е местната комисия за противообществени прояви на малолетни и непълнолетни лица.

На младежите е наложено наказание – преминаване от редовно в самостоятелна форма на обучение. Проведено е възпитателно дело и са наложени мерки – задължение да участват в консултации, програми за преодоляване на отклонение на поведението. Наложена е мярка предупреждение на родителите на децата, каза Цветанов.

Чуколов се поинтересува дали е взето отношение по повод думите на бащата на един от хулиганите, който заяви: "посегнете ли на детето ми, ще коля".

МВР шефът Цветанов се заяде, като каза, че разбира неприязънта на атакиста към българските мюсюлмани и роми, но всички сме граждани на България и не трябва да се върви по пътя на противопоставяне.