Бащата от софийската касапница сам се гръмнал?

Двамата сина - с доказани психични отклонения

Предполага се, че бащата от мъртвото семейство в кв. "Гоце Делчев" в столицата се е прострелял сам, коментира вътрешният министър Цветан Цветанов трагедията с фамилията, чиито 5 членове бяха намерени мъртви.

"Изведени са само работни версии", коментира Цветанов и заяви, че са назначени съответните експертизи.

"Правят се събеседвания с всички близки на семейството. Потвърждава се това, че двете деца може би са имали психически заболявания", каза той.

По думите му големият син е бил през април-май в психодиспансера на 4-и километър.

"В момента се изяснява кой е стрелял с пистолета, който е законно притежавано оръжия на бащата", допълни министърът.

Трагедията, сходна с тези, за които само сме слушали и гледали по новините от чужбина, се разигра снощи в блок 254 на столичния квартал. Убитите са открити малко след 21.00 часа.

Семейството не е било конфликтно, не са имали пререкания със съседите. Не са ходили по гости, както и не са били посещавани от други хора.

Пистолетът, намерен в апартамента, не е бил със заглушител, разкри още Цветанов. Към момента няма данни да са чути изстрели. 

Той уточни, че в едно от помещенията в апартамента в кв. "Гоце Делчев" са намерени малкият син и майката. Жената има входна рана на тила. Малкият син има странична входна рана. Бабата е намерена в коридора с входна рана на тила. В друга стая са били големият син и бащата. Бащата има входна рана в челото и се предполага, че се е самопрострелял. Пистолетът е намерен в стаята, в която са били бащата и големият син. Намерени са четири гилзи. В момента са назначени експертизи, за да се видят барутните частици на тези, които са в помещението, където е пистолетът, каза министърът. Големият син е бил в леглото. Спрямо него няма никаква входна или изходна рана от огнестрелно оръжие. Той е починал от прорезни рани от нож.