И TV7 угасна в мрежата на Булсатком

Излъчват ни незаконно, ще си търсим правата в съда, оплакаха се от телевизията

TV7  и Super 7 спряха  сигнала, излъчван към "Булсатком" в полунощ.

Въпреки това, операторът продължава да излъчва незаконно чрез ефирно разпрострастранение TV7. За  арогантното и пиратско  поведение на Булсатком ще сезираме съответнит е органи и  ще си потърсим правата в съда, казаха от телевизията.

Към момента Super 7 все още се излъчва, а на мястото на TV7 върви програмата на БНТ2, видя репортер на Sofiautre.

След продължилите повече от две седмици преговори и извиване на ръце от страна на Булсатком споразумение не беше постигнато. Предложените от нас взаимоизгодни и пазарни условия не бяха приети до края на работния ден вчера и това ни принуди да предприемем тази крайна мярка, допълват от медията.

От началото на годината програмите на ТV7 и Super7 към Булсатком вървят в интерес на зрителите ни, за да не губят достъпа си до качествена публицистика и обективни новини. От позицията си на монополист Булсатком налага едностранно неизгодни за телевизията условия. Затова ние сме принудени да защитим авторските си права и труда на работещите в медиите ни, допълват още от TV7.

Така това стана втората медийна група, която прекратява отношенията си с Булсатком, след като от 2 януари спря сигнала и на програмите на bTV.