Рожден ден в основата на кървавата драма в кв. "Гоце Делчев"

Бащата клал и стрелял по семейството си, после се самоубил

Рожден ден може да лежи в основата на трагедията в столичния квартал „Гоце Делчев”, при която бивш военен застреля цялото си семейство и се самоуби.

Съпругата на Васил - Наталия и малкият му син Георги са родени на една и съща дата – 9 януари – денят, в който според полицаите е станало покушението.

Според експертите не може да се каже с абсолютна точност дали 8-и или 9-и е бил фаталният ден, но опитни криминалисти твърдят пред в. "Монитор", че двата рождени дни може да имат връзка с проявената агресия.

За зловещата случка в апартамента на третия етаж на блок 254 в столичния квартал се разбра късно вечерта в четвъртък, след като таванът на жилището под Савови прокапал.

Съседи, който имали ключ за дома на бившия военен, за да го наглеждат, отворили и се натъкнали на касапницата.

През целия петъчен ден бяха правени аутопсии на петте намери трупа. Експертите се обединили около тезата, че бащата е държал с едната си ръка ножа, а с другата пистолета. Всички, включително и себе си, ликвидирал с куршум в главата, а по двете му деца – психичноболния Владимир - на 27 години, и по-малкия Георги - на 21, имало рани от нож.

Все още не може да се потвърди категорично версията, че Георги е намушкал брат си, след което бащата ги е застрелял, каквито предположения се появиха. Причината за това е, че баткото е спал по време на трагедията и с нищо не е провокирал никого. Той е намерен с куршум в главата и рани от нож, завит в леглото си. До него на пода лежал татко му.

След екзекуцията на Владимир били избити и останалите членове на семейството. Експерти посочиха, че има данни, че таткото, преди да се застреля, е опитвал да се самоубие с ножа

Засега не се знае кога и къде ще бъдат погребани петте тела.