Тръгва хайка за пушене в заведенията

Забраната за цигарите масово се нарушава по баровете

Болшинството от пловдивските нощни заведения допускат да се пуши след 21-22 часа. Общинският инспекторат е получил множество жалби на граждани по повод. Това обяви шефът на проверяващото звено Владо Илиев.

Заради сигналите служители на инспектората огледали по прикритие редица заведения, където забраната се нарушавала. Пепелта от цигарите се тръска в чашки от кафе или пък в празни кутийки от безалкохолно. За съжаление обаче служителите на общинското ФБР нямат правомощията да санкционират престъпилите закона. Затова сигналите ще се препращат към Регионалната здравна инспекция.

Дори и с обединени усилия обаче трудно ще санкционираме всички нарушители. Ние сме общо около 50 души, а в града има хиляди заведения. Според сигналите пушене се допуска както в големите централни заведения, така и в кварталните кръчми. Затова ще търсим съдействие и от полицията и от доброволци, ако това е възможно, допълни още Илиев. Проучваме и възможността за доказване на нарушенията чрез снимки или видеозаписи, допълни още той.