Зверство! Столичанин наръга 7 пъти куче, сбило се с неговото

Търси се приемен дом за животинката, ако оцелее

Домашно куче е наръгано 7 пъти с нож пред очите на свидетели сутринта в столичния квартал "Бъкстон". За инцидента е подаден сигнал в 6-о РПУ и в общината.

Продавачка на вестници става свидетел на кървавия инцидент вчера сутринта.

Домашно куче от съседната къща се отскубва от веригата си и се сбива с друго животно, разхождано от стопанина си. След като ги разтървава с ритници, човекът прибира кучето си, но се връща въоръжен с нож.

Продавачката на вестници вижда как човекът вика кучето, наръгва го няколко пъти с нож и си тръгва. Животното побягва, но пада в близка преспа, цялото в кръв, разказва "24 часа".

За инцидента е подаден сигнал до полицейското управление от Юлия Дарашка - служителка в аптека, чула скимтенето на животното.

Жената и съпругът й веднага водят пострадалото животно във ветеринарна клиника. Докторите там установяват 7 пробождания в тялото и засегнат основен кръвоносен съд, заради който животното е изгубило много кръв.

Кучето е на системи и с опасност за живота. Търси му се приемен дом, тъй като стопаните му не поемат отговорност за него.

Според Наказателния кодекс проявата на особена жестокост към животно като умишленото причиняване на тежко или трайно увреждане се наказва с лишаване от свобода до три години, както и с глоба от 1000 до 5000 лева.