Над 150 хил. гледат красотите на Созопол на изложение в Истанбул

Основни акценти на представянето ще бъдат уникалните природни и археологически забележителности, възможностите за морска ваканция и разнообразни атракции

Община Созопол се включва в ежегодното туристическо изложение EMITT в Истанбул, наред с още 60 страни от Европа, Азия и Африка.  

В изложбения център Тюяп, разпростиращ се на площ 65 000 кв.м. ще се представят над 3000 фирми от чужбина и Турция.

Отличителното на истанбулския Емит е, че на него се представят туристическите дестинации на всички 81 области на Турция, като миналата година броят на посетителите е внушителната цифра от 150 000 души.

Участието на община Созопол в туристическата борса в Истанбул е първо, но от местната аминистрация са категорични , че ще смаят гостите в нея. Созопол ще представи възможностите си за почивка на най- голямото международно туристическо изложение в източния регион на Средиземноморието, а то ще стартира на 23-ти януари и ще продължи до 27-и.

Основни акценти на представянето на община Созопол ще бъдат уникалните природни и археологически забележителности, възможностите за морска ваканция и разнообразните морски атракции.За първи път ще бъде представен филма „Созопол-съкровища и хилядолетни тайни” ,който представя най- новите археологически открития станали по време на реализиране на правителствения проект „Виа Понтика”.