Няма ли кой да шибне шамар на Шамара?

Певецът минава всякакви граници с простотиите си

Когато преди няколко месеца гръмна скандалът с песента "Бяло, зелено и червено" и цялата държавна машина направи безплатен PR на Шамара, може би голяма част от хората са били на страната на Мишо.

Хип-хопът винаги се е отличавал със социалната си тематика и пиперливите текстове, макар в родния комерсиален вариант да е малко по-изродено. И мнозина, включително и част от управляващите, признаха на глас, че делото срещу него е пресилено.

Яхнал засиления медиен интерес към него, Шамара даде една пресконференция в сърцето на Европа със Слави Бинев и от тогава нещо се пропука в имиджа му на борец за справедливост. Вместо да извади някакъв дивидент от цялата шумотевица и да зарадва хилядите си почитатели с нови парчета, той се взе за някакво политическо гуру и зареди ред простотии.

В профила му във Facebook могат почти ежедневно да се открият постове, които започват с някакъв социален проблем, който винаги завършва с квалификации към Бойко Борисов и Дянков, които дори и по стадионите не могат да се чуят.

Никой не го кара насила да харесва премиера, но е редно неговия тон да бъде малко по-цивилизован. Все пак не е расъл в гората, а и псувните не са най-добрия начин да събереш симпатизанти за каузата "Без Борисов след изборите".

Негови колеги от Щатите, които винаги е давал за пример, не подкрепиха Обама на президентските избори. Но не сме чули и видели някой да го нарича наглец или малоумник. Нито пък да бъдат коментирани свински ли са шкембетата на републиканците или демократите.

Като искаш да покажеш среден пръст на властта не го правиш по най-просташкия начин и после да очакваш, че някой ще те хареса. Дори първично. Независимо дали харесва или не премиера.

Шамара загатна, че може и да се кандидатира за депутат, но честно казано аз не искам такъв да ме представлява. Ами ако Меркел нещо му откаже и се ядоса, дали няма да я нарече "тъпа швабска овца"?

"Мислете позитивно приятели. Не се поддавайте на дявола, който ни кара вътре в нас да сме зли, долни и мръсни", пише дословно в един от призивите на Шамара.

В същото време квалификациите и пожеланията му към Борисов и Дянков са повече от "позитивни": "Ей, капут", "Дянков, педал долен", "Да те е.а в мижитурката и теб и господаря ти, свинята дебела", "ситският ЛОРД БОЙКОООО и неговите евнуси", "Дебелия гей, "Бойко е верно мега малоумен, сериозно", "Ретро мутра, фен на Лепа Брена" и т.н.

"По-прогнила система от нашата няма. Ако случайно не си човек, който боготвори министър-председателя, влизаш в затвора. Фактът, че държавата няма пари за пенсионери и майки обяснявам със свинските шкембета на управляващите. Може ли малоумник да ни управлява и да искаме логично управление", запита отново днес пред следствието Шамара.

Ами, Шамар, след като изявяваш от доста време желание да поведеш недоволните - действай. Но не с псувни и циркове в социалните мрежи и средни пръсти пред институциите, защото това е проява на дебилизъм и неуважение към държавата.