Съд за биячите на похитителя, настояват във Facebook

Над 3 000 души искат делегатите, смазали от бой нападателя на Доган, да бъдат наказани

Социалната мрежа ври и кипи от коментари във връзка с вчерашния опит за покушение срещу бившия лидер на ДПС Ахмед Доган.

Съд и наказание за делегатите от ДПС, които биха 25-годишния Октай Енимехмедов искат близо 3000 души, събрали се в група във Facebook, която събира и подписка за това.

"Сега всичките ритни-делегатковци на съд. Има предостатъчно кадри и снимки! Да видим дали ще има оставки в НСО и дали онези дебелаци-дъртаци, дето скачаха по нападателя и го ритаха в главата ще бъдат наказани. Щото нали ако сме правова държава това си е насилие и произвол. Има си закони, нека нападателят да бъде съден, но не и пребиван от бой на обществено място", пишат разгневени в социалната мрежа.

Ето какво още пише в подписката: "Бихме искали нашето мнение да бъде чуто и да бъдат взети адекватни, спрямо законовата уредба на Република България мерки. Всички ние осъждаме действията на извършителя Октай Енимехмедов, но правим същото и с предприетите действия от делегатите от ДПС, поради което смятаме, че на същите тези лица трябва да бъде повдигнато обвинение.

На мнение сме, че нанасяне на побой, върху когото и да е български гражданин от хора, които самият той е избрал като етикет на моралните и обществени догми, е напълно недопустимо в едно правово, демократично общество, за каквото смятаме нашето през 2013 год. Прокуратурата да се самосезира по случая с нанесения побой над похитителя на Ахмед Доган: да се гледат записите; да се разпознаят лицата; да им бъде повдигнато обвинение за побой и хулиганска проява на обществено място; справедлив процес".

Facebook изобилства и от карикатури на опита за покушение над Доган. На едно място Доган е изобразен като Дарт Вейдър от "Междузвездни войни", от чиито ръце излизат мълнии срещу похитител, който държи воден пистолет.

Има и коментари от рода на: "Днес бе извършен атентат срещу Октай Енимехмедов, който има неблагоразумието да влезе в схема на Доган"; "Цветанов веднага да арестува всичките, които биха момчето! Нали искате демокрация? Това в демокрацията се нарича саморазправа и подлежи на съд и затвор... като прибавим и телесните повреди няма да минете условно!;

"Сега разбирам каква гадна каша ще забърка тоя фарс: по света се завъртя, че това е българи срещу турци... той няма визия на турчин /може би неслучайно/...и се завика за омраза - мислехме ни в клин ни в ръкав..., а то имало защо, просто скалъпиха послание, което да им послужи", пише друга възмутена гражданка. Също има и коментари като: "Полицаите не смеят да бият пред свидетели, а българските депутати биха пред цял свят! Ако няма наказани, значи всички са слепи".