Георги планирал убийството, имали кредит от 200 000

Бащата "чертаел" трагедията поне от седмица, изстрелял 4 куршума

Финансов мотив най-вероятно стои в основата на кървавата драма в Пловдив. Георги и Николина Тепавичарови са имали кредити в няколко банки за над 200 000 лева. Заемите са теглени и от двамата.

Вероятно семейството е било под натиск от финансовите институции за връщане на кредитите, съобщиха от прокуратурата в града.

Готови са резултатите от химическата експертиза за убийствата и самоубийството.

От тях става ясно, че по ръцете на бащата има барутни частици, а по пръстите на останалите няма такива. Било е стреляно в упор с по един куршум, най-вероятно в главите. Балистичната експертиза също доказва, че е използван личният пистолет на Георги Тепавичаров.

Той е стрелял 4 пъти. Първият куршум е бил за съпругата му. Вторият и третият са умъртвили децата. Четвъртият е бил за него. Николина и малките са застреляни докато спят.

Жената е открита на леглото в спалнята. Момченцата и бащата са били в детската стая. Тялото на Георги било затиснало вратата и затова брат му Костадин не е могъл да я отвори.

Убийството е било извършено вечерта в петък срещу събота.

Георги Тепавичаров е прехвърлил семейната кола “Дачия” и апартаментът на бул. "Македония" на брат си. Миналата сряда военният занесъл на Костадин и чанта с хранителни продукти. Не се знае какво му е обяснил, но според криминалистите това доказва, че още тогава е бил взел решение да убие семейството и себе си.

Братът на убития се разпитва като свидетел. Полицията допуска и други версии, които не са основни.

Георги Тепавичаров на 32 години, 29-годишната му съпруга Николина и двете им момченца - на 9 и 3 години, бяха открити вчера мъртви в дома им в квартал "Кючук Париж".