Имитатор подписвал данъчните декларации на лихваря Кузманов

Графологична експертиза нищи кой е

Нова графологична експертиза ще нищи кой е полагал подписи под годишните данъчни декларации за 2004, 2005 и 2006-а на обвинения в лихварство Румен Кузманов.

В днешното съдебно заседание стана ясно, че подписите върху тях имитират този на Кузманов, но не били полагани от него.

Самия подсъдим твърди, че са фалшиви, а имитаторът е някогашният му съдружник и управител във фирмата VR1 ООД - Владимир Иванов, който днес бе призован като свидетел в процеса.

Иванов обясни, че се е случвало да подава декларации в данъчното, но категорично отрече подписите да е полагал той, както и да е попълвал данните в тях. Тази работа била поверена на счетоводството. Заради разминаванията в твърденията на подсъдимия и свидетеля, съдът назначи нова графологическа експертиза, която да установи дали подписите са на някогашния съдружник във фирмата.

Пред страните днес бе представена и друга екпсертиза - съдебно-техническата, според която Кузманов е продал няколко апартамента в к-с Съни хоум в Слънчев бряг. Според експерта в нотариален акт се сочело, че жилищата са продадени на груб строеж, но според Кузманов това не е така, тъй като взел строителното разрешение през април, а жилищата са продадени през август.

По думите му продажбите са ставали по картинка още преди да е била построена сградата. Експертното мнение бе оспорено от защитата с мотива, че тя като цяло е сгрешена, но съдът я прие за правдива и отхвърли искането за нова.

За следващото заседание трябва да бъде представена и съдебно-счетоводната експертиза. Освен това съдът назначи да се установи цялото имотно състояние на обвиняемия Кузманов, колко фирми и коли има семейството, дали е внасял осигуровки през 2009 година и като какъв се е осигурявал. Процесът продължава на 14 март.