Даниела отговори на Борисов: Нямам причина да нося лук на Станишев

Това не го направих за себе си, а за всички работници във ВМЗ, поясни жената

Какъв подарък от 1 милион лева ни е направил премиерът Бойко Борисов за Нова година. Ние тези пари сме си ги изработили, обяви работничката от ВМЗ Сопот Даниела Генкова, която коментира пред БГНЕС казаното от премиера Бойко Борисов по-рано тази сутрин.

"Колкото до това защо не съм занесла лука на Сергей Станишев отговарям. Няма причина да го давам на него. И по неговото управление в завода е имало проблеми, но са разрешавани и ние сме получавали заплатите си", отговори на призива на Борисов жената.

"Тези 6 милиона, за които говори премиерът, че ни ги е дал - да попита за тях управляващите във ВМЗ Сопот. Аз съм обикновена работничка и искам да получа заплатата си за изработеното, както всички мои колеги", посочи Генкова.

Тя все пак уточни, че ако премиерът Борисов й се извини за всички думи дотук, тя ще му отвърне със същото.

"Но жеста с лука, аз не го направих за себе си, а за всички работници, които са от два региона и са обречени на безработица и глад. Ние искаме да работим и да си получаваме възнагражденията. Той би ли работил безвъзмездно", попита работничката.

Както е известно премиерът се разсърди на Даниела Генкова за думите й и фактът, че му праща лук.

"Ще ми праща лук! На мен, който за 3 години успях заедно с правителството да намаля дълговете на ВМЗ-Сопот от 14 милиона на 1 милион!", разлюти се държавният мъж в студиото на bTV и попита жената защо не е пратила лук на бившия премиер Сергей Станишев.