Даниела от ВМЗ: Не помня вкуса на месото

900 души ще бъдат съкратени от завода

Не си спомням какво е да си купиш месо. Един пакет леща го готвиш три пъти. Ще си продам златните пръстени, това не е проблем, ама други момичета от завода какво ще продадат. Ще ми дадат за тях 400 лева и какво по-напред да платя, а другия месец какво ще трябва да продам, това попита Даниела от ВМЗ- Сопот в предаването "Нека говорят" по bTV.

Попитана дали е страх, че ще я нарочат заради пръстените и изявленията, които е направила, тя отговори: О, да, аз още щом излязох си знаех, че съм нарочена и ще бъда съкратена.

Припомняме ви, че премиерът я упрекна, че има златни пръстени, на което жената отговори, че ще ги продаде, но не знае какво ще прави другия месец.

Трябва да намалим разходите, за да не изпадне заводът в несъстоятелност и хората да си получат заплатите. ВМЗ трябва да бъде оздравен. Чувам призиви отвсякъде държавата да създаде повече договори. Ние не можем да произведем повече конфликти в света отколкото има. Това заяви икономическият министър Делян Добрев в рубриката "Опасно близо" по bTV за ситуацията във ВМЗ- Сопот.

Попитан колко по-малко работници трябва да има във ВМЗ - Сопот, той отговори, че анализът им показва, че трябва да намалят състава с 900 души. "Тук искам да уточня, че тези хора няма да са безработни, а ще бъдат пренасочени. Не, тя няма да са само градинари, ами ще работят и в администрацията и като стругари, шлосери и др.", каза Делян Добрев.

Добрев заяви, че в момента се водят преговори със синдикатите и те трябва да се съгласят, че това съкращение няма как да бъде избегнато.

Няма да допуснем ВМЗ - Сопот да последва съдбата на "Кремиковци" - всички хора да бъдат съкратени, уточни още икономическият министър.