Супер градският транспорт ще ходи и до Долно Езерово

Линиите до там вече ще се поемат от "БургасБус"

Модерните автобуси, купени в рамките на пилотния за страната проект за интегриран градски транспорт, ще обслужват и жителите на бургаския кв. Долно Езерово.

Това ще бъде възможно след смяна на досегашния превозвач с общинския "БургасБус", съобщи зам. кметът д-р Лорис Мануелян пред жителите на квартала по време на общественото обсъждане на бюджета за 2013-а г. 

В него е заложено изграждането на нова спортна площадка, научиха още местните, които през 2012 г. пеш ходеха до съседния квартал Лозово, за да ползват тяхната площадка. В момента се търси подходящ терен за новата, след което ще започне реализирането й.

Очаква се през тази година да бъде официално открита новоизградената църква в Долно Езерово. Пространството около нея ще продължи да се благоустроява. Обновяване ще бъде осъществено и в района на Източното дере, където се предвижда да има нова детска и фитнес площадка, стана ясно на обсъждането.

Продължават и ремонтите по главната ул. "Захари Зограф", където в момента се поставят тротоарни плочи и бордюри, каквито досега никога не е имало. Ще продължи и ремонтът на санитарните възли и на класните стаи на 3 и 4 етаж в местното училище.

Основните въпроси и желания на местните тази година бяха свързани с присъствие на дежурен лекар, обновяване на алеите в централния парк на квартала и изграждане на велоалея до Бургас.