Кметицата чака доклада "Радиатор", ама ще почака

Топлофикация още не била готова, ще й го пратят едва в понеделник

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обави, че очаква до края на деня доклада от проверката за високите декемврийски сметки за парно на столичани.

"Докладът все още не ми е предоставен. Очаквам това да се случи до края на днешния ден", отсече тя на новината, че топлинното дружество още не било готово и по всяка вероятност резултатите от направената проверка от монополиста ще й бъдат предоставени в понеделник.

"Не е нормално да се определят прогнозни сметки и хората да нямат яснота за това, което плащат. Очаквам, топлинното дружество да представи своите предложения за промени", настоя още веднъж кметицата.

Фандъкова отново призова за преразглеждане на договорите между "Топлофикация София" и топлинните счетоводители.

В началото на месеца кметът насрочи проверка на сметките на столичани, чийто срок изтече днес.

Това стана факт, след като общината бе засипана от куп жалби на хора за невероятни сметки за отопление, надвищаващи многократно обявеното от Топлофикация обещание, че скокът ще е с малко над 20%.

Впоследствие от столичното парно се оправдаха, че сметките са високи, заради сибирския студ, който бил плъзнал из декемврийска София.

Уви, обаче кметицата не им повярва и настоя за доклад, ясно разписан от Топлофикация защо апартаменти от по 40 квадрата, плащат сметки от по 300 лева, че и по-високи.