Искаме си фаса, мощно ревнаха пушачите

Андрей Слабаков и съмишлениците му пак излизат на протест

Пред Народното събрание днес ще се проведе протестно шествие за равни права на пушачи и непушачи.

Темата на протеста е поправка на закона за тоталната забрана за тютюнопушенето, съобщиха от Националната асоциация на свободните – Свободен избор (НАС).

Припомняме, че въвеждането на забраната стана повод известни личности от българския обществен и културен живот да учредят асоциацията, която има за цел да работи против законите, които не работят в полза на българските граждани. Режисьорът Андрей Слабаков е председател на организацията.

Слабаков вече определи закона като "изключително репресивен, нетолерантен и неевропейски".

Той отбеляза, че не са против тоталната забрана, а да има поправка за заведения и ресторанти, където да има и зали за пушачи.

Режисьорът обясни, че се радва, че има много непушачи ги подкрепят.

"Не искаме да се занимаваме само с пушенето. Ще се занимаваме и със закона за футболното хулиганство – глупав закон, който не харесва нито на феновете, нито на МВР. Ще работим за премахването на монопола на "Топлофикация", който е мастодонт от социализма. Нещо трябва да се направи и около закона за майчинските за второ дете, който е несъвършен и по никакъв начин не насърчава раждаемостта", каза Слабаков.

"На какво ли не вече ни разделиха, сега ни разделиха на пушачи и непушачи. Това е противно и върши работа само на някакви партии", смята режисьорът.

По този повод на 1 февруари в 15,00 часа на пл. Народно събрание асоциацията организира протестен митинг.