Експерт поиска спешна програма за развитие на "Топлофикация"

Всички топлофикационни дружества в страната са с лош имидж, призна Валентин Терзийски

"Топлофикация – София" има нужда от изготвяне на спешна програма за развитие, за привличане на инвестиции и схема за икономическо управление като цяло на дружеството, заяви Валентин Терзийски, зам.-председател на Асоциацията на топлофикационните дружества в България, пред "Фокус".

По думите му топлинното дружество в столицата се намира в изключително тежко състояние, като то се дължи най-вече на последствията от дългогодишно създаване на негативен медиен образ на столичната топлофикация.
 
Като друг важен фактор за тежкото положение на "Топлофикация – София" Терзийски определи делото срещу бившия изпълнителен директор на дружеството Валентин Димитров, както и непазарното поведение на председателите на топлофикацията от предишни години.

"Всички топлофикационни дружества в страната страдаме от лош имидж и сме потърпевши от непрекъснатото нагнетяване на обстановката пред обществото", призна Валентин Терзийски и продължи:

"Топлофикация – София" е общинско дружество - следователно Столична община трябва да акцентира върху възможно най-бързите начини за финансово стабилизиране на дружеството, което естествено ще се отрази и на цената на услугите, които то предлага”.

В заключение Терзийски подчерта, че трябва да се наблегне и върху подобряването на взаимоотношенията с крайните потребители, които от своя страна също трябва да проявяват и да поставят изискванията си.