Разбиха офиса на адвокатката на Денис Ершов

В офиса на адвокатско сдружение "Брага и партньори" се пазят документите на съакционера в "Петрол"

Неизвестни лица са проникнали миналата нощ в офиса на адвокат Мариана Брага, която защитава интересите на члена на Борда на директорите на "Петрол" Денис Ершов.

Новината специално за Bulgariautre.bg съобщи бизнесменът, който контролира 47,5% от компанията.

По неговите думи крадците са се опитали да отключат касата в кабинета на Брага в офиса на адвокатското съдружие "Брага и партньори", в която се пазят документите на Ершов.

"Дойде СОТ и те избягаха", обясни Денис Ершов. За случая е уведомена полицията.

Бизнесменът обаче все още не разполага с информация дали има откраднати документи. На въпроса дали подозира някого, той само каза, че за себе си е направил изводите.

"Защо нито преди година, нито преди месец не са се опитвали да ми откраднат документите, а са го направили тази нощ?", пита се Денис Ершов. Според него проникването в офиса на адвокатката е станало около 1,00 часа през изминалата нощ.

В понеделник съдружникът на Ершов Александър Мелник, който притежава другите 5% от "Петрол" даде скандална пресконференция. Той беше заедно с представителите на бившия държавен глава на Калмикия и президент на Международната федерация по шахмат (FIDE) Кирсан Илюмжинов, който от лятото е кандидат-купувачът на "Петрол".

По време на срещата с медиите Мелник заяви, че третият едър акционер в "Петрол" Митко Събев му е пратил няколко SMS-а, от които излиза, че е имало опит за кражба на акциите им. Българинът действа заедно с бившия представител на Илюмжинов у нас Сергей Батурин.

Тъй като акциите на Ершов и Мелник от лятото са в започнала процедура по продажба на Кирсан Илюмжинов, според представителя му у нас Борис Деворкин, опитът за кражбата от страна на Батурин е бил насочен и срещу кандидат-купувача. По тази причина Кирсан Илюмжинов вече поиска среща с главния прокурор Сотир Цацаров, за да се изясни опитът за превземане на компанията от трети лица.