Килър разстрелял Тепавичарови? Не е изключено

С едни ръкавици и белези няма, каза за Plovdivutre.bg шефът на Военно-окръжна прокуратура Емил Ангелов

Разследващите на зверското убийство в Пловдив не изключват версията външен човек да е разстрелял семейство Тепавичарови. Това коментира шефът на Военно-окръжна прокуратура полк. Емил Ангелов. След трагедията в апартамента не бе открито предсмъртно писмо. Затова още в първите часове се появиха твърдения за убиец, влязъл отвън.

Пред Plovdivutre.bg главният разследващ военен прокурор съобщи, че проверяват всички възможни версии – убийство от ревност, заради дългове, рекет. Събират се внимателно доказателства и когато приключим разследването ще бъде съобщено, каза Емил Ангелов.

Събраните доказателства към момента сочат бащата Георги за извършител на убийствата, заяви прокурорът. Една от предпологаемите версии за зверската постъпка е психическо разстройство на Тепавичаров. Не е изключена ексхумация на тялото му, каза прокурорът. НПК го предвижда, при нужда се използва.

Вчера стана ясно, че около 50 близки, приятели, съседи и колеги на семейството ще бъдат разпитани.

Нареченски бани, където бяха погребани всички заедно, е потънало в шок и мъка. В селото масово се говори, че Георги не би направил това и някой външен е виновен за трагедията. Тъжно ми е, че се изписа, че Георги, Николина и децата са положени извън християнските гробища, каза кметът Димитър Бакалски. Това е лъжа. Нека почиват в мир като всички други. Трагедията е голяма. Гробището е на повече от 100 години, за първи път погребахме четирима души в един ден, разказа Бакалски. Близките и роднините са съсипани. Няма какво друго да кажа.

Георги, Николина и двете им малки момченца Ангел и Илия бяха открити застреляни в апартамента им в Кючук Париж на 21 януари. Децата и майката са били убити с по един куршум в главата, докато спят. Бащата се е застрелял в слепоочието. Труповете бяха намерени от брата на Георги - Костадин.