Семейство Тепавичарови заедно и в смъртта (СНИМКИ)

Черна сряда в Нареченски бани, погребват цялото разстреляно семейство. Поклонението ще е в Културния дом

Два блока – този в Пловдив, където бе открито избито цялото семейство Тепавичарови и още един в Нареченски бани – на родителите на предполагаемия убиец, са потънали в смут, мъка и мълчание. Родният дом на 32-годишния Георги Тепавичаров се намира на най-високото място в балнеологичното село – на последния етаж на 4-етажен блок, видя репортер на Plovdivutre.bg. От него се разкрива приказната гледка над Нареченски бани. Почернените му родители - Стоянка и Илия обаче едва ли някога ще я забележат отново.

Вече се знае къде и кога близките ще си кажат последно сбогом с младото семейство. Телата на Георги, 29-годишната му съпруга Николина и двете им момченца - на 9 и 4 години ще бъдат докарани утре, но не в дома на бабата и дядото Стоянка и Илия Тепавичарови. Поклонението пред паметта им ще е от 11, 30 часа в Културния дом. "Няма къде да съберат четири трупа", плаче съседката баба Руска.

"На най-големия душманин да не се дава такава мъка, такава трагедия. От вчера обикалям улиците на Нареченски бани и плача ли, плача", нарежда жената.

Млад мъж ни спира на стълбището във входа, преди да стигнем вратата на семейството. Представя се за близък, а мисията му цял ден била да отпраща репортерите.

"Утре ще разлепим некролозите и ще се сбогуваме", промълви той. "Казват, че Георги бил потънал в кредити. Какви ли не версии чух, но нямам своя", допълва той.

Баба Руска продължава да ни разказва. "Толкова добър беше Георги. Как Стоянка ще продължи да живее. Да погребеш четири деца – не е човешко! Родителите уж са живи, а са като утрепани". Съседката допълва, че Тепавичарови са много вярващи християни. "Ходят на църква, вярват в Бога", казва още тя.

По обяд в Пловдив дознател и двама полицаи се появиха пред злощастния блок на ул. "Македония" 29. "Повторен оглед", лаконични бяха те. Не след дълго във входа влязоха две жени – едната вероятно сестра на убитата Николина, бе покрусена от мъка с насълзени очи.

Изстрелите, които слагат край на живота на младото семейство, са чути единствено от съседката в апартамента на техния етаж Лиляна Павлова. Това се случило в петък около 22 часа, но помислила, че някой хвърля пиратки. Изстрелите били четири – един след друг. Когато научава за трагедията, едва тогава навързва какво всъщност е чула в петък вечерта.

Потресените колежки на убитата Николина в магазина за мебелен обков, който се намира на първия етаж в блока, не могат да я нахвалят колко скромна и примерна майка била. "Абсурд да са истина тия версии за убийство от ревност. Тя не би погледнала друг, освен съпруга си", категорични са те.