Ако ЕС иска информация за атентата, ще дам, рече Бойко

Страната ни разчита на помощта на други правителства, каза премиерът

Ако Европейският съвет поиска, ще ги информирам за разследването на атентата.

Това каза пред журналисти в Брюксел министър-председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос очаква ли разговор за „Хизбулла” и атентата по време на започващата среща на върха. "Ако съветът поиска да ги информирам, ще ги информирам, разбира се. Иначе това си е наше вътрешно разследване. Това, което имахме като данни, ние сме го обявили чрез вътрешния министър. Както винаги съм казвал, и колко месеци оттогава, трябваше да се съберат достатъчно доказателства, за да може да се говори със степен на вероятност", каза Борисов. Той допълни, че в това отношение страната ни разчита много на ливанското правителство, на Канада, на Австралия, на всички, през които по един или друг начин въпросните лица са минали, стояли там, идвали в България, сменяли паспорти.

"Брънката, която ми липсваше на мен, беше третият човек. ДНК-то му върху шофьорската книжка на един от извършителите ми даде основание да позволя вече с определена степен на вероятност да се съобщи информацията, която и вие самите настоявахте месеци наред да разберете. Сега Дейвид Камерън искал среща с мен и други колеги. Ако ги интересува, ще ги запозная", посочи Борисов.

"Аз и в Белия дом, и в Лондон в присъствието на Дейвид Камерън и на американския президент съм казвал, че докато няма доказателства, които да могат по добър начин да показват цялата схема на движение, не бих коментирал дори", допълни той.