Къщи, коли, топове плат – евтиния от столичната НАП

На изгодни цени може да се намери почти всичко, търговете са общо 57

57 търга за имущество на длъжници е обявила столичната НАП за 2013 г.

На продан са изнесени движими и недвижими активи на стойност над 4 млн. лева. Сред предлаганите вещи има административни и жилищни сгради, магазини и складове, апартаменти и гаражи, парцели, леки коли, товарни превозни средства, машини и съоръжения, дори топове плат. Всички неща се продават на цени по-ниски от пазарните.

От началото на 2013 година всички вещи, които НАП продава на търг, могат да се видят в сайта на агенцията.

Електронният магазин на НАП съдържа подробна информация както за всички продавани активи на длъжници, така и за вещи, конфискувани или отнети в полза на държавата от съдебни, митнически и други контролни органи, които също се предлагат на търг.

През февруари и март столичната дирекция ще разпродава на търг повече от 200 недвижими и движими активи.

Желаещите могат да си купят от магазини в Перник и Кюстендил, ресторант на морето в село Лозенец, складове в София, атрактивни парцели в Банкя и Плевен, до дестилационна система.

На търг са изнесени и повече от 40 леки и товарни автомобили, ремаркета, влекачи.

Сред обявените за продан вещи могат да се намерят професионални шевни и плетачни машини, машини за мелене на зърно, климатични камери, лазери, бормашини, шлифовъчни машини, котелна инсталация, уред за прахово боядисване и дори пещ за хлебни изделия.

Всеки, който желае да се включи в наддаването за дадена вещ, трябва да преведе депозит за участие в размер на 20% от първоначално обявената тръжна цена.