Прокуратурата поиска 12 г. затвор за Брендо

За тримата му съучастници също поискаха присъди от затвор и максимални парични глоби

Прокуратурата поиска 12 години затвор за Евелин Банев - Брендо по обвинение за организирана престъпна група и пране на пари.

За останалите обвинени по делото прокуратурата поиска: 3 години затвор за Моника Добринова и 6,5 години за Десислава Дишлиева и Симо Карайчев, както и максимални парични глоби за извършените престъпления.

Според прокуратурата, има достатъчно доказателства, че Банев е имал контакти с лица, които са се занимавали с трафик на наркотици, някои от тези лица са и осъдени.

При задържането на групата, занимавала се с наркотрафик, е установено голямо количество кокаин.

"Доказателствата не са единични и спорадични и не могат да се гледат отделно едно от друго", посочи прокурорът Мариана Станкова.

Съдията по делото Костадинка Костадинова многократно прави забележки на прокурора да говори по-високо, тъй като всички в залата, включително и съдебният състав не чуваха пледоарията.

Обвиняемият Евелин Банев – Брендо на няколко пъти задрямваше, а съдията му направи забележка, питайки го: "Подсъдимият, вие да не заспахте? Чувате ли изобщо нещо?"

Евелин Банев беше изпратен на италианските власти за една година по изпълнение на Европейска зповед за арест по друго дело за трафик на кокаин.

Властите в Италия обаче са задължени да го връщат обратно в България за съдебните заседания.

Все още не се знае дали присъдата ще бъде обявена днес.