Бръкнаха надълбоко в "бизнеса" на Баретата

8 от аверите му с обвинения, бандата разпространявала кокаин и марихуана в Слънчев браг и София

Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу осем от задържаните участници в организираната престъпна група, разпространявала наркотици.

След вчерашната спецоперация на ГДБОП в Пазарджик, Стара Загора и София, обвинения са повдигнати на Златомир Иванов - Баретата, Ивайло Борисов, Златко Гочев – ръководители на групата, Кристиян Лалев, Тихомир Стоянов, Тодор Цветанов, Петър Цветанов и Стефан Грозданов.

Обвинението срещу Баретата не е предявено, тъй като той е в болница. Според събраните доказателства групата е ръководена от него до деня на покушението му пред Съдебната палата в София.

След това главатари стават Ивайло Борисов, по-известен с прякора Ториното, и Златко Гочев-Малкия Златко. Стефан Грозданов пък е контролирал дилърите, сред които братята Петър и Тодор Цветанови.

Борисов зареждал Грозданов с кокаин на едро, който предавал получената дрога на братята Цветанови и Иван Иванов. Дилърите на дребно отчитали пред Грозданов сумите от продажбите всяка седмица. Кристиян Лалев и Тихомир Стоянов получавали от Грозданов стоката, предназначена за разпространение в София.

Тя била пласирана отново от братята Цветанови и Иван Иванов, като парите се предавали на Ивайло Борисов. Той от своя страна се отчитал на Малкия Златко, който контролирал и мрежа от дилъри в Казанлък и Стара Загора. Борисов пък се отчитал директно и на Златомир Иванов, който задържал за себе си значителен процент от печалбата.

Групата е разпространявала кокаин и марихуана в Слънчев бряг и София, пласирани са и известни количества в Казанлък и Стара Загора.