И "Калигула" изгърмя със сметката за ток

Собственикът на дискотеката със съмнения, че фактурата е преписана от миналата зима. EVN не дава обяснение

Декемврийската сметка за ток втрещи и собственикът на дискотека "Калигула" в Пловдив. Това каза Даниел Спасов за Plovdivutre.bg.

По думите му за септември и октомври фактурите за електричество били в порядъка на 280-300 лева. За декември обектът получил честитка от 1 608 лева. Не е възможно да е изразходена толкова електроенергия. През седмицата в дискотеката не се включва отопление, защото е почти празно. Работим предимно петък и събота, обясни Спасов.

След получаването на шокиращата сметка от "Калигула" подали жалба в EVN. Отговор няма. Спасов получил отказ и на многократните му опити да разговаря със служител на дружеството, за да получи информация или съвет. От EVN ми отказаха подобен разговор, под предлог, че няма кой да ми обърне внимание и е невъзможно да се проведе среща.

До миналата година дискотеката и съседният обект за дюнери на "Княз Ал. Батенберг" се водели на една сметка за електричество. Партидите обаче били разделени. Съседите на Спасов за декември трябвало да платят 400 лева. При това през този период те не работили заради ремонт. И това не може реално да се обясни, коментират от дискотеката.

Даниел Спасов се съмнява, че декемврийската му сметка е преписана от миналогодишната за същия период, когато токът на двата обекта се е водил на една фактура. Сумата е доста сходна с тогавашната, каза бизнесменът.

 

Изпратете вашето оплакване от EVN. Екипът на Plovdivutre.bg събира историите на недоволни, опарени, ощетени. Чакаме обаждания на тел: 0879 951 552. Сигнали получаваме и на електронната ни поща plovdivutre@gmail.com.