Сигнали срещу EVN "запалиха" Plovdivutre.bg

700 лева ток за януари, 60 лева за проверка на електромер... Изпратете ни вашия сигнал

Редакцията на Plovdivutre.bg се "подпали" след старта на кампанията: Оплаквания срещу EVN.

За апартамент от 110 кв.м. на ул. “Варшава” №7 в Пловдив е получена сметка за ток от ...700 лева. Сигналът за шоковата фактура бе подаден на горещия ни телефон.

За декември сметката на жилището е била 180 лева. Консумацията ни не се е променила. Топлим се с климатик и радиатор. Не готвим вкъщи, разказа господинът.

Иван Драндаров сигнализира за двойна и отгоре януарска фактура. От 220 за декември цифрата за януари набъбнала на 495 лева. Ще пиша жалба, излизам на протестите, закани се пловдивчанинът.

Екипът ни събира сигнали на недоволни, опарени, ощетени. Чакаме обажданията ви на тел: 0879 951 552. Не ни жалете. Оплаквания получаваме и на електронната ни поща plovdivutre@gmail.com.

Шокови сметки, съмнение в електромери и липса на отговор на жалби са най-честите опаквания срещу EVN.

Сигнал до нас постъпи и за малък цех за консерви в Раковски. Там сметката за декември била 1800 лева. За януари, при 10 работни дни на предприятието, начислената сума е 2150 лева. Собствениците на ЕТ "Павлина Матеева" казаха, че електромерът им се засича дистанционно и не проумяват как само за 10 дни имат толкова огромна сметка.

Людмила Ковачева: При необитаван апартамент в Пловдив с един включен хладилник имам сметка от 20 лева. За същото в Поморие плащам 3-4 лева. Съмнавям се, че EVN си играе с напрежението и на това се дължат високите сметки. Поскаха ми 60 лева, за да ми засекат електромера. Подавала съм две жалби. Няма промяна и резултат.

Атанаска Велева: Живея на ул. Батак №56. От 70-80 лева този месец имам ток 160 лева. Няма как да го платя. Работя за 350 лева. Издържам студентка. В безизходица съм.

Над 3 400 пловдивчани са подкрепили подписката срещу EVN.

На специален пункт в центъра на града са събрани и над 70 жалби, съобщиха от Организация за обществена самозащита – Едно.

В петицията на evn.out of bg  на http://www.peticiq.com/evn-out-of-bulgaria до 15 часа днес са се включили над 600 българи.

Всички събрани жалби ще бъдат комплектовани и препратени до Народното събрание, ДКЕВР, Омбудсмана, Европейския парламент.

Днес е пети ден от протестите срещу EVN. През изминалите дни стотици скандираха: "Мафия", "Мишоци, вън", "Национализация".