Бизнесмен потъва заради аварии с тока

Ресторант трупа загуби, собственикът плаща като поп

Собственик на ресторант търпи големи загуби заради непрестанно спиране на тока. На 14 февруари т.г. авариите провалили празника в заведение на бул. "Пещерско шосе" № 82. Това каза за Plovdivutre.bg бизнесменът Николай Танев.

В деня на влюбените и на Трифон Зарезан токът спирал 8 пъти. От 8.30 до 9.45 заведението било на тъмно и студено. След 15.20 часа ужасът се повторил. Всички места били резервирани. След първото дълго прекъсване на електричеството приготвената храна отишла на боклука. Надвечер отново. Това е огромен разход и загуби, оплака се собственикът.

Над ресторант Финно има офиси и апартаменти. Заради токовите аварии техниката рестартира постоянно, камерите и охранителната система също. Всичко това е риск. Само охранителната система е 15 000 лева, възмутен е Танев.

През есента обектът бил изненадан и от размера на сметката за ток. Преди 15 септември заведението било затворено за почивка. За същия период фактурата за електричество била 700 лева.

По думите на собственика проблемите с елзахранването зачестили след построяването на новото крило на болица Селена. От няколко месеца авариите са по 3-4 пъти на ден. Николай Танев не знае дали строежът има общо с това, но фактите са такива.

През последните месеци многократно съм изпращал жалби и сигнализирал EVN. Няма резултат, освен, че срещам любезност, каза бизнесменът. Неведнъж са идвали електротехници да гледат таблото и да правят какви ли не неща със специални апаратури, но без резултат.

Миналият месец бил засечен електромерът в ресторанта. Констатирано е, че той отчита с 9% по-малко. Начислили да се доплати 67 лева. Излиза, че ще ми излезе по-евтино да дам тези пари, вместо да ги изхарча за съдилища, коментира Николай Танев.

 

Разкажете ни вашата история. Изпратете оплакването си от EVN. Екипът на Plovdivutre.bg събира историите на недоволни, опарени, ощетени. Чакаме обажданията ви на тел: 0879 951 552. Не ни жалете. Оплаквания получаваме и на електронната ни поща plovdivutre@gmail.com.