ГЕРБ твърдо зад Борисов, гласува "За"

Ще бъдем единни и занапред, обявиха Велчев и Фидосова

Парламентарната група на ГЕРБ ще гласува със "за" оставката на правителството, обяви председателят на групата Красимир Велчев след заседание на депутатите от управляващата партия. На заседанието присъства и вицепремиерът Цветан Цветанов.

"Обсъждахме гласуването на оставката на правителството утре. Като ПГ трябваше да проведем дебат между нас, всеки да си каже мнението. Взехме единодушно решение, че ще гласуваме оставката на правителството", заяви Велчев и продължи:

"Призовахме, връщайки се в районите, от които са избрани, депутатите да говорят в структурите, че ние сме партия, която винаги е излъчвала позитивизъм и осъждаме всякакъв вид насилие. Когато на места ще има протести, ние призоваваме хората да не се поддават на провокациите", каза той.

По думите на Велчев хората не трябва да се поддават на провокации, а трябва да си зададат въпроса от кого се провокира насилието.

Той потвърди, че не желае тяхното управление да се свързва с насилието и заяви, че депутатите на ГЕРБ са решили, както са били заедно и единни досега, така да бъдат и занапред

"Пожелахме си както досега 4 години бяхме единни, да бъдем така и занапред. Идват избори, което е хубаво, защото отново ще се чуе гласът на народа", завърши Велчев.

Искра Фидосова също потвърди решението на Парламентарната група. 

"Категорични сме утре за подкрепата на оставката на кабинета Борисов. ГЕРБ няма да е начело на организирането на изборите. Утре няма кой да е виновен на тези, които ще загубят изборите", закани се Фидосова.