Местан отвърна: ГЕРБ е най-грозната част от политическата ни история!

Лидерът на ДПС пак плаши с етнически конфликт

"ГЕРБ е най-грозната част от политическата история на България", обяви лидерът на ДПС Лютви Местан, който даде извънреден брифинг по повод обвиненията на премиера Бойко Борисов, че Ахмед Доган е поръчал убийството му.

Местан протестира остро срещу "опита да се злепостави Ахмед Доган".

"Това е активно мероприятие за въвличане на страната в етнически конфликт", подчерта лидерът на ДПС.

Дано не се окаже, че премиерът представя като завършен факт нечии предположения и то – непроверени, защото ако това е факт, ще понесе много тежка отговорност, закани се Местан и продължи:

"Протестирам от името на всички мои колеги, от опита открито да се злепостави един политик като Ахмед Доган, който получи признание не само в България, но и в цяла Европа заради създадения от него етническия моде" каза той и допълни, че думите на премиера са едно активно мероприятие за въвличането на България в етнически конфликт. 

"Това не е демокрация. В ДПС знаем, че последният пристан на всяко едно авторитарно управление е етнически конфликт", анализира Местан.

По думите му избирателите на неговата партия ще дадат своя принос предстоящите парламентарни избори да се проведат в спокойна среда.

"Тя е вашият ужас, защото в спокойна среда ще загубите изболите", завърши Местан с упрек към ГЕРБ.