И Фандъкова не ще премиерската служба

"Достатъчно заета съм като кмет", отсече тя

Столичният кмет Йорданка Фандъкова отхвърли възможността да бъде служебен премиер.

Самата тя коментира: "Това е невъзможно. Аз имам достатъчно ангажименти, като кмет на София. Виждате, ние с нетърпение чакаме сезона, за да започнем да строим".

"Смятам, че това, което направи премиерът с подаването на оставката преди два дни, е изключително отговорен и държавнически акт. В ситуацията, в която беше, видяхме, че много малка част от протестиращите, но достатъчно добре организирани, имаха съвсем очевидно други цели, други задачи и това не можеше да се позволи - в София да се пролива кръв, в центъра на европейска столица", коментира градоначалникът.

Йорданка Фандъкова обаче призна: "Разбира се, има проблеми. Хората абсолютно основателно излизат и на протести. Аз като заклет и убеден демократ смятам, че това е правилният начин. Това са мирни протести, заявено желание, заявена воля, за да може ние пък политиците да си вършим работата и да се съобразяваме. Правителството на премиера Борисов се съобразяваше през цялото време с хората, много казваха, че това е лошо. Аз лично смятам, че е добре, защото това означава, че чуваш хората, а това е важно".

Bulgariautre.bg припомня, че вариантът омбудсманът Константин Пенчев да заеме поста също бе отхвърлен от самия него.