Фидосова тегли чоп за депутати за подкрепа на кабинет "БСП+ДПС"

Какво е това програмно правителство, пита шефката на правната комисия

Ще излъчим 20 депутати чрез жребий, защото огромно желание няма да има, за да подкрепят едно такова управление.

Това заяви председателят на правната комисия в парламента Искра Фидосова, която коментира предложението на премиера в оставка Бойко Борисов да бъде създадено правителство в рамките на сегашния парламент с мандата или на БСП или на ДПС, с подкрепата на Синята Коалиция, "Атака" и на 20 народни представители от ГЕРБ.

"Ние няма да участваме нито с лица, нито с предложения за министри, зам.-министри и други постове", категорична бе Фидосова и продължи:

"Оттук нататък поканата е към останалите колеги от опозицията, защото всички се титуловаха сега, че са опозиция в момента - да бъдат управляващи, да съставят кабинет в рамките на тази, следващата седмица, ние ще го подкрепим".

Тя пожела на подобно такова бъдещо управление да излязат, да осигурят 250 000 нови работни места, да сменят цените на тока, да се справят с монополите, да увеличат пенсиите и минималната работна заплата.

"Какво е това програмно правителство, къде го има в Конституцията", учуди се Фидосова на идеята, която възникна сред протестиращите и което предложи и Иван Костов.