Борбата на Бойко: втори мандат и мнозинство

Премиерът призова хората да избират между него и коалиции

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви категорично, че опозизията го е свалила от власт с метеж.

"Да, те го казаха публично -  единият излезе и каза: "Ако не си отидеш, ще си отидеш по друг начин", другият, от Кърджали, господин Местан какво каза: "Иди си с мир". Те говориха в хор", отсече той пред радио "К2".

Борисов допълни, че сега, както никой друг път, е нахъсан да се бори за втори мандат и за мнозинство в следващия парламент.

"Защото хората видяха лицата на част - повтарям, с цялото си уважение - но част от хората искаха да окървавят протестите, хората ги видяха. Хората сега могат да избират между ГЕРБ и мен и между тройната коалиция, или четворна, или петорна, както искат да се правят", допълни премиерът.

По думите му Станишев сега е доволен, защото е искал хаос в държавата.

"Ако БСП и ДПС не вземат този мандат за служебно правителство ще им стане ясно на всички хора, че те ги лъжат за изборите. Защо да не го вземат сега, някой им дава властта за два месеца, а да искат след три месеца да я вземат? Защо?", попита той.

"Бог ми е свидетел, съм му казал на президента, не искам да се меся в нищо. След като не искаха да градим, правете каквото намерите за добре", завърши Бойко Борисов.