На фронта, зад Бойко

Граждани спретнаха сдружение "Фронт за спасение на нацията - за Бойко"

"Фронт за спасение на нацията - за Бойко" бе създаден в София.

Целта на организацията е да обедини всички български граждани, които не искат реставриране и идване на власт на Тройната коалиция.

"Искаме страната да се развива на институционална основа и да бъде разширена подкрепата на ГЕРБ. Държим позитивите от сегашното управление на кабинета "Борисов" да имат приемственост в бъдещото управление на нацията", обяви единият от инициаторите на сдружението Асен Стойков.

"Ние не казваме, че ГЕРБ е най-правата партия, но друга сила не се беше наела да тръгне срещу всички и всичко за подобряване на състоянието в страната", категоричен бе той.

Останалите активисти на фронта обявиха пред медиите, че не са политици, а обикновени хора, които искат доброто на България.

"Започнахме това движение, с което изразяваме мнението на много голяма част от българското население. Това са хора, които не излизат на протести, които си работят тихо и мирно, които стоят пред телевизора и си гледат домочадието. Чашата на търпението им обаче преля", обяви Валери Здравков, адвокат и медиатор.

От Сдружение "Фронт за единство на нацията – За Бойко" смятат, че падането на правителството на ГЕРБ е саботаж и главният прокурор незабавно трябва да започне разследване.

Инициаторите настояват и за пълно разследване кой и по какъв начин е увеличил цената на тока и парното.

Държавата трябва да използва всички свои лостове за въздействие да се намалят цените и да се повишат заплатите, дори и с малко - това е нашето мото, обявиха още от сдружението.

Останалите техни искания са:

- обществен достъп, а и контрол над ДКЕВР;

- банкова реформа – изкупуване на част от лошите кредити на гражданите, около 2 млрд. лв., което ще смъкне напрежението и ще ги разтоварим;

- съдебна реформа и отмяна на практиката за несменяемост на съдиите. Изборите на прокурори пък трябва да са подложени на граждаски контрол.